מה זה קטאיף?
קטאיף - קינוח בארוחת האפטאר ברמדאן

מה זה קטאיף?

תַּרְבּוּטִיפּ

היום נדבר על תרבות. על תרבות האוכל.

בימי רמדאן אחרי שבירת הצום (האִפְטַאר) נוהגים לקנח ב- קַטַאִיף- קַטַאאִ'ף – قطائف.

מה זה?

קטאיף הם סוג של פנקייקיים/כיסונים – אַקְרַאץ – أقراص שעשויים מבצק נוזלי.

ממלאים את הכיסונים הללו במילויים שונים . בדרך כלל בגבינה-גִ'בְּנֶה לא מלוחה, באגוזים טחונים – אלג'וֹז אלמַטְחוּן- الجوز المطحون יחד עם סוכר וקינמון – קִרְפֶה -قرفة . אפשר למלא גם בפיסטוק חלבי.

יש לציין שבמקומות שונים ברחבי העולם הערבי ממלאים את הקטאיף במילוים שונים.

אחרי המילוי מקפלים את הכיסון לחצי עיגול.

יש שאופים אותו בתנור או מטגנים בשמן.

לפני ההגשה שופכים על הקטאיף סירופ חם – קַטְר – قطر או דבש – עַסַל- عسل.

שווה כל ביס!!!

וקצת רקע-

אומרים שהח'ליף האומיי סולימאן בן עַבְּד אלמַלִכּ היה הראשון שאכל קטאיף ברמדאן.

יש שאומרים שהשם "קטאיף" ניתן להם בתקופת הח'ליפים הפַאטִמִים שבהם השפים היו מכינים את הקטאי'ף ומרוב שהם היו מגרים וטעימים האורחים היו חוטפים ו"קוטפים" אותם מהשולחן.

מה דעתכם על הפירוש הזה?

 

 

קטאיף - קינוח בארוחת האפטאר ברמדאן

הרשמה לעדכונים

שתפו...

גלילה לראש העמוד

עוד לא שמעתם?

פודקאסט "בנת חלאל"- ילדה טובה

על נשים ואנשים במזרח התיכון

של עידית בר ואביעד אהרוני

פודקאסט שזכה להמלצה חמה

במוסף 7 לילות של ידיעות אחרונות

נשמח שתצטרפו לפודקאסט

ותדרגו אותו כדי להרחיב את מעגל השומעים והמאזינים שלנו

דילוג לתוכן