פיצוץ אוכלוסין
גידול דמוגרפי במצרים. פיצוץ אוכלוסין מונע מהמשק לצמוח. המצב הכלכלי במצרים בכי רע

פיצוץ אוכלוסין

הקריקטורה השבועית של עידית

פיצוץ אוכלוסין – הקריקטורה השבועית של עידית

מתוך עיתון אלוַפְד, الوفد, מצרים

 

כל פחות משמונה עשרה שניות נולד תינוק במצרים.

בפברואר שעבר הגיע מניין האוכלוסייה במדינה למאה מיליון, והנה השבוע כבר הגיע מספר התושבים ל-101 מיליון.

המיליון האחרון נוסף תוך פחות משמונה חודשים ,תוך 235 ימים בלבד.

מנהל הסוכנות המרכזית לסטטיסטיקה רואה בגידול הדמוגרפי איום על החברה במצרים לא פחות מאיום הטרור– אלאִרְהַאבּ – الإرهاب – שממנו סובלת המדינה. לצפיפות האוכלוסין יש השפעה מרחיקת לכת על המצב הכלכלי, על ההשכלה, על שירותי הבריאות ועל שוק העבודה  במצרים.

ואיך מתכננת ממשלת מצרים להתמודד עם האתגר?

1.חידוש הפעילות הממשלתית להעלאת המודעות לתכנון המשפחה – תַנְטִ'ים אלְאֻסְרַה- تنظيم الأسرة במיוחד באיזורים הכפריים- אלמַנַאטִק א-רִיפִיַה – المناطق الريفية והעניים יותר של מצרים.

2.מסע הסברה מקיף בקרב הדור הצעיר להבנת הסכנה שיש בריבוי האוכלוסין.

3.אכיפה קפדנית של חוקים המונעים העסקת ילדים -תַשְעִ'יל אלאַטְפַאל – تشغيل الأطفال, זאת כדי שהמשפחות מעוטות היכולת לא ישתמשו בילדים כמקור הכנסה.

4.שינוי בשיח הדתי, כך שיתמוך בתכנון המשפחה, ויבהיר למאמינים האדוקים שהוא אינו מנוגד לערכי האסלאם.

 

ומה בקריקטורה?

הכותרת: מצרים רושמת מיליון תינוקות ב 235 ימים – מִצְר תֻסַגִ'ל מַלְיוּן מַוְלוּד פִי 235 יַוְמַן  -مصر تسجّل مليون مولود في 235 يوما.

בקריקטורה נראה טיל שעליו כתוב ריבוי האוכלוסין – "א-זִיַאדַה א-סֻכַּאנִיַה" الزيادة السكانية.

הסוס בדמות הפיתוח "א-תַנְמִיַה" – التنمية – הצמיחה הכלכלית דוהר במלוא כוחו, אך אינו מצליח להדביק את הקצב המהיר של הטיל.

הוא נשרך מאחור.

הקריקטוריסט המצרי, עַמְרו עֻכַּאשַה – – عمرو عكاشة – רואה בריבוי האוכלוסין אבן ריחיים על צווארה של מצרים. הוא מעכב אותה ואת הקידמה, ומונע את ההתפתחות הכלכלית ואת צמיחת המשק המצרי.

הידעתם?

ילדים זה שמחה? ממשלת מצרים מרחיבה את הקמפיין "מספיק שניים" – אִתְ'נַיְן כִּפַאיַה – "اثيين كفاية", קמפיין שנועד לשכנע את ההורים להסתפק בהבאת שני ילדים לעולם. זה קמפיין של המשרד לסולידריות חברתית – וִזַארַת א-תַדַאמֻן אלאגְ'תִמַאעִי – وزارة التضامن الاجتماعي שנועד לשלוט בגידול באוכלוסייה ולהילחם בעוני. מובילי הקמפיין מנסים לשנות את התפיסות המסורתיות באשר להבאת מספר גדול של ילדים לעולם. בין היתר, במסגרת הקמפיין נערכות פעולות הסברה מקיפות, וניתנים תמריצים והטבות כלכליות למשפחות שיש בהן שלושה ילדים או פחות.

התחזיות התבדו: בהתאם ליישום האסטרטגיה הלאומית בעניין צמצום הילודה, הצפי היה שבשנת 2030 יגיע מספר תושבי מצרים ל-110 מיליון נפש, אך עתה, לאור הנתונים, נראה שמספרם יגיע, כנראה, ל- 119 מיליון, כלומר 9 מיליון יותר מהמצופה. מה תעשה ממשלת מצרים בנדון?

אין מקום להשוואה: בשנת 1955 היה מספר תושבי איטליה 48 מיליון. מספר התושבים שם עלה ב 12 מיליון תוך 65 שנה והגיע ל-60 מיליון בשנת 2020. בגרמניה עלה מספר התושבים ב 12 מיליון במשך 65 שנה, וכיום יש בה 83.5 מיליון איש .לעומת זאת במצרים עלה מספר התושבים ביותר מ- 77 מיליון. מ- 23.5 מיליון איש בשנת 1955 ל 101 מיליון בשנת 2020. כמעט פי שבעה מאיטליה וגרמניה!

 

לכל מי שלא צפה עדיין בהרצאה המדליקה שלי על אהבה ונישואין באסלאם – מברוכ תביא חיבוק. יש לכם הזדמנות להירשם להרצאה בזום שתתקיים דרך פאנזינג funzing -אתר הפנאי הגדול בישראל במחיר שווה לכל נפש. ביום רביעי בעוד פחות משבועיים 21.10 בשעה 20:30.

הייתם כבר בהרצאה ואהבתם? אשמח שתעבירו את הקישור לחברים…

מוזמנים להירשם כאן:

https://www.funzing.com/sd/zOeaXX

עידית בר – מרצה על החברה והתרבות הערבית ומלווה מרצים. חוקרת ובעלת בלוג הקריקטורה השבועית של עידית.

לחובבי הפתגמים: השבוע עלה פתגם חדש (ולכל האנשים שפנו אלי ושאלו לאן נעלמתי והאם הפסקתי את סדרת הפתגמים. אז לא, פשוט דחיתי את פרסום הסרטון מערב יום כיפור לחוה"מ סוכות…): הפתגם הוא על חמורים, ובעצם על אנשים ששותקים כשנעשה להם עוול. פתגם מקסים וחכם על אנשים מרגיזים שנותנים להם אצבע והם רוצים את כל היד. אפשר לעשות בו שימוש בכל כך הרבה תחומים. יש לכם רעיון?

הפתגם מחכה ביוטיוב:

גידול דמוגרפי במצרים. פיצוץ אוכלוסין מונע מהמשק לצמוח. המצב הכלכלי במצרים בכי רע

שתפו...

גלילה לראש העמוד

"בנת חלאל"

הפודקאסט שתאהבו 

על נשים ואנשים במזרח התיכון

על מנהגים ומסורות 
על מעמד האישה
ועל נשים מוסלמיות שעושות שינוי 

האם האישה המוסלמית היא כבר לא אזרחית סוג ב'?

צפו או האזינו

ודרגו אותנו באפליקציות

כאן מאזינים או צופים בפודקאסט בנת חלאל

דילוג לתוכן