עשה ואל תעשה בדובאי – חמישה דברים שאולי לא ידעתם
לפעמים שואלים אותי אנשי עסקים שנוסעים לדובאי:
עידית, האם מותר לי לקחת אתי את התרופות שלי? האם יעצרו אותי בשדה התעופה? שמעתי שהם מאד מחמירים וחושדים שמדובר בסמים.
האם מותר לי לשתות שם אלכוהול?
מה ללבוש?
ובקיצור שאלות חשובות שכדאי לדעת את התשובות עליהן ולבוא מוכנים.
אז קדימה, בואו נתחיל בחמש עצות טובות ופרקטיות:
- הכי חשוב זה הכבוד – להבין שמדובר במדינה מוסלמית , ולכן צריך לכבד את המורשת ואת המנהגים של המקומיים. הדבר בא לידי ביטוי גם בלבוש צנוע . נכון, יש הרבה תיירות שלובשות מחשופים ומכנסונים קצרצרים. דובאי היא עיר ליברלית והיא מהווה מוקד משיכה לתיירים רבים, לכן בדרך כלל לא יעירו להן ממקום של נימוס, אבל אני ממליצה לכבד את האוכלוסייה המקומית השמרנית ולהתלבש בהתאם. בעיקר יש לכסות את הכתפיים והברכיים ולא צריך להתלבש כמו חרדים.
- מה לגבי אלכוהול? האם מותר לשתות יין או בירה במקומות ציבוריים? אז ככה, מותר לשתות אלכוהול במקומות המיועדים לכך ,כגון, בתי מלון, ברים ומסעדות. עם זאת, אסור בהחלט לשתות במקומות ציבוריים או להשתכר בפומבי. ועדיף שלא תדעו מה העונש למי שנתפס נוהג בגילופין…
- מה עם תרופות? בדובאי יש חוקים נוקשים מאד לגבי החזקה או סחר בסמים. הדבר יכול לגרור עונש של מאסר, גירוש ולעיתים אף עונש מוות. יש משככי כאבים שנחשבים לסוג של סם. אם אתם לוקחים עמכם תרופות כדאי שתבדקו אם אפשר להכניס אותן למדינה, והכי חשוב: רצוי שתביאו גם את המרשם שנתן לכם הרופא יחד אתכם.
- איך מתנהגים בדובאי בחודש רמדאן? המוסלמים צמים בחודש זה מעלות השחר ועד השקיעה. אך, אל דאגה – אתם לא תיאלצו להזדהות עמם ולצום גם כן. תהיה לכם אפשרות לאכול במסעדות ובקניונים. אבל יש כמה כללי התנהגות חשובים: השתדלו לא לאכול ולא לשתות בפומבי (בכל זאת הם מתים מרעב ומצמא…). זה כולל גם לא לעשן ואפילו לא ללעוס מסטיק ברחוב. תעמדו בזה? אני בטוחה.
- צילום – אל תסתבכו! אמנם בדרך כלל מותר לצלם, אבל באמירויות מאד מקפידים על הפרטיות של האנשים. על כן היזהרו מאד לא לצלם אנשים בלי לקבל את רשותם ובוודאי אל תצלמו נשים! צילום של מישהו ללא ידיעתו נחשב לפשע באמירויות – גַ'רִימַה – جريمة. אפשר לחטוף קנס של בין 150 ל 500 אלף דרהם (דרהם = כמעט שקל) או להיכנס לכלא לתקופה של שנה לפחות. ראו הוזהרתם!
בהרצאה שלי "סודות וקשרים בין תרבותיים" אני מרחיבה את היריעה לגבי כללי התנהגות באיחוד האמירויות ונותנת כלים מעשיים להצלחה בקשרים בין אישיים ועסקיים.
אתם נוסעים לאמירויות, למרוקו, לבחריין ורוצים לרכוש ביטחון בפגישות ולא לעשות טעויות תרבותיות?
צרו עמי קשר לגבי ייעוץ תרבותי אישי, הרצאה או סדנה.
להתראות – إلى اللقاء
עידית
050-6289020